Kingsen

Je kent het wel, je zit op een verjaardagsfeestje van een van je vrienden en jullie zijn op zoek naar wat plezier. Kingsen is dan het perfecte kaartspel om jouw verjaardag wat op te leuken.

Wat heb je nodig:

– Een compleet pak kaarten.
– Alcohol
– Een (shot)glas

Hoe wordt het gespeeld:

Bij het kaartspel kingsen (ook wel kingszen genoemd) is het de bedoeling dat elke speler op zijn beurt een kaart pakt. Elke soort kaart heeft een bepaalde opdracht die iemand aan tafel moet uitvoeren. Allereerst haal je de jokers uit het kaartspel. Dan schud je de kaarten en leg je deze opgestapeld in het midden van de tafel. Oh! en je mag niet plassen tenzij je de plaskaart hebt!

Iedereen pakt op zijn beurt een kaart van de stapel en voert de opdracht uit die bij zijn of haar kaart hoort.

Kaart: 2

— Slokken uitdelen —
Kies een persoon in jouw groep die twee slokken moet drinken

Kaart: 3

— Zelf drinken —
Drink zelf drie slokken

Kaart: 4

— Merknamen —
Kies een accessoire of product en bedenk hierbij de merknamen per persoon, zo gauw iemand er geen meer weet moet hij of zij drinken. Dus als voorbeeld Televisie: Speler 1: Samsung, Speler 2: Toshiba etc.

Kaart: 5

— Duimen —
Deze kaart mag je bewaren. Op een willekeurig moment leg je jouw duim op de rand van de tafel. Op dit moment moet iedereen dit doen. degene die dit het laatst doet, drinkt!

Kaart: 6

— Topografie —
We gaan plaatsnamen in Nederland benoemen. Echter is de regel dat er alleen plaatsnamen mogen worden genoemd die beginnen met de eerste letter van de door jouw gekozen plaatsnaam. Dus kies jij bijvoorbeeld voor Amsterdam dan moet de volgende ook met de A beginnen dus bijvoorbeeld Alkmaar etc. Weet iemand er binnen 20 seconden geen een meer? Hij of zij drinkt!

Kaart: 7

— Tafel van 7 —
Er wordt opgeteld vanaf 1 waarbij elke speler het volgende getal moet zeggen. MAAR: De tafel van 7 en de 7 zelf mag niet genoemd worden!. Dus als voorbeeld: 1,2,3,4,5,6,8,9,10,11,12,13,15,16,18,19,20,22. Degene die fout gaat, DRINKT!

Kaart: 8

— Regel verzinnen  —
Bedenk een regel die door iedereen uitgevoerd moet worden. Verbreekt iemand deze regel dan drinkt hij!

Kaart: 9

— Slokken verdelen  —
Bij de 9 mag je 9 slokken verdelen over de deelnemers.

Kaart: 10

— Adje  —
Trek je de 10? Helaas dat is een adje voor jezelf!

Kaart: Boer

— Boeren zitten niet  —
Trek jij de boer? Dan moet je staan! Dus terwijl iedereen lekker zit moet jij staan. Trekt iemand anders de boer dan moet hij staan. En nee je mag nergens op leunen als je staat, doe je dit wel? Dan drink je. (Variatie; speel je dit spel staand? Dan moet degene die de boer trekt zitten op de grond waarbij zijn handen de vloer niet mogen raken).

Kaart: Vrouw

— Plaskaart  —
Moet je super nodig plassen? Nou dat kan pas als jij de ‘plaskaart’ hebt. Wanneer je de vrouw hebt mag jij in plassen! Moet je toch heel nodig plassen en kun je het niet ophouden dan mag je een plaskaart afkopen door een adje te nemen.

Kaart: Heer

— Quizmaster —
Een echte heer is de quizmaster. Jij mag aan iedereen vragen stellen, maar ze mogen niet op jouw vragen antwoorden. Antwoord iemand op jouw vraag? Dan drinkt hij!

Kaart: Aas

— Stapelen —
De Azen worden gestapeld in het midden naast het pak kaart. Pak jij de 4e aas? Dan drink jij!

Bestel jouw spandoek vandaag nog!

Kingsen (of Kingszen) is een uitstekend kaartspel dat is te spelen na het plaatsen van een spandoek van Persoonlijke-spandoeken.nl

Open chat
Hulp nodig?
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?