Klootzakken

Je kent het wel, je zit op een verjaardagsfeestje van een van je vrienden en jullie zijn op zoek naar wat plezier. Klootzakken is dan het perfecte kaartspel om jouw verjaardag wat op te leuken.

Wat heb je nodig:
Een compleet pak kaarten.

Hoe wordt het gespeeld:
Alle kaarten worden geschud en opgedeeld aan het aantal spelers.

De speler met de klaveren 2 mag beginnen aan het spel. Degene gooit de klaveren 2 op. Vervolgens moet de volgende speler die aan de beurt is een kaart opgooien die hoger is dan de 2. Dus bijvoorbeeld een 3 of hoger.

Uiteindelijk kom je op een punt waarbij er niet hoger meer gegaan wordt of kan worden. Bijvoorbeeld wanneer een speler een aas opgooit of alle spelers besluiten te passen en de hogere kaarten nog even vast te houden.

Degene die de hoogste kaart opgooide mag nu beginnen. Maar nu mag hij ook een dubbele, driedubbel of zelfs vierdubbel zijn. Dit kan enkel als deze kaarten dezelfde waarde hebben (Bijvoorbeeld twee drieën, of drie vieren, of vier vijven etc.). Degene die hierna aan de beurt is, kan hier alleen maar over met ook een setje met evenveel kaarten als zijn voorganger en deze hoger zijn dan er al op tafel ligt.

  • De winnaar is degene die als eerst zijn kaarten kwijt is. Dan ben je de PRESIDENT
  • De verliezer is degene die als laatst zijn kaarten kwijt is, is de KLOOTZAK!
  • De Klootzak mag het volgende potje beginnen.

Klootzakken is een uitstekend kaartspel dat is te spelen na het plaatsen van een spandoek van Persoonlijke-spandoeken.nl

Open chat
Hulp nodig?
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?