Mexxen

Je kent het wel, je zit op een verjaardagsfeestje van een van je vrienden en jullie zijn op zoek naar wat plezier. Mexxen is dan het perfecte dobbelspel om jouw verjaardag wat op te leuken.

Wat heb je nodig:

– Twee dobbelstenen.
– Alcohol.
– Een (shot)glas.

Hoe wordt het gespeeld:

Mexxen is een dobbelspel waarbij je in een snel tempo kunt spelen. De twee dobbelstenen worden niet bij elkaar opgeteld maar staan voor andere waardes. Zo staat de hoogste dobbelsteen voor de tientallen en de laagste voor de eenheden. Wanneer de dobbelstenen hetzelfde zijn staat het voor een honderdtal. Maar het belangrijkste wat jij wilt gooien is MEX namelijk de 2 en de 1. Want dan heb je het hoogst haalbare en komt er meer drinken in het spel.

Voorbeeld:

Lees onder dit voorbeeld de regels door!

= 52
= 63
= 42
  = 600
  = Mex

Regels:

Degene die begint mag kiezen of hij 1, 2 of maximaal 3 keer gooit. Gooit hij 1 keer dan mag iedereen maar 1 keer gooien, gooit hij 3 keer dan mag iedereen maximaal drie keer gooien.

Gooit iemand in zijn beurtmex (2 en 1) dan wordt het glas extra gevuld.

Het laagste aantal verliest en moet drinken wat er op tafel staat.

Is er een gelijke stand? Dan moeten de personen die het minst hebben gegooid nog een keer opnieuw. Degene die begint (kloksgewijs) mag dan wederom kiezen of hij 1, 2 of 3 keer gooit. Gooit hij Mex dan telt dit gewoon en komt er extra drinken in het glas!

Bestel jouw spandoek vandaag nog!

Mexxen is een uitstekend dobbelspel dat is te spelen na het plaatsen van een spandoek van Persoonlijke-spandoeken.nl

Open chat
Hulp nodig?
Hallo!
Hoe kunnen wij je helpen?